Astroniek
Astroniek

Astroniek

Lobbendijk 35
3991 EB Houten
T (030) 2887004
M 06-24617434
E info@astroniek.nl

Over Astroniek

Docenten.

De docenten zijn Johanniek Knibbeler en Astrid Reijers.
Beide docenten hebben de 5 jarige beroepsopleiding astrologie bij de door de AVN (Astrologische Vakvereniging Nederland) erkende opleiding Astra gevolgd.
Johanniek is erkend praktijkvoerend lid bij de AVN.

Johanniek:
Mijn interesse voor de astrologie is al heel lang latent aanwezig geweest. Ik ben iemand die altijd interesse heeft gehad in zaken die ongrijpbaar of moeilijk voorspelbaar zijn. Deze belangstelling komt denk ik als een rode draad terug in een aantal hobby’s die ik beoefen. Vandaar mijn belangstelling voor uiteenlopende onderwerpen als meteorologie, kosmologie en astronomie, maar ook astrologie, psychologie, I Tjing en de boeken van Carlos Casteneda en Arthur Koestler.

Wat mijn belangstelling voor de astrologie verder versterkte was mijn eigen constatering dat bepaalde vrienden met hetzelfde astrologische sterrenbeeld soms gemeenschappelijke karakter eigenschappen leken te bezitten. Na een introductiecursus astrologie heb ik samen met Astrid de 5-jarige opleiding astrologie gevolgd bij het opleidingsinstituut Astra. Daarna heb ik het examen gedaan en ik ben ingeschreven bij het beroepsregister van de AVN. Ik geef samen met Astrid nu ongeveer 20 jaar cursussen voor beginners en gevorderden. Bij de AVN ben ik werkzaam als lid van de CIB (Commisie Intake en Begeleiding). Deze commisie heeft als hoofddoelstelling kwaliteitsborging en begeleidt astrologen en opleidingen naar erkenning door de AVN.

Astrid:
Samen met Johanniek heb ik de 5-jarige beroepsopleiding astrologie bij het instituut Astra gevolgd. Ik heb 25 jaar ervaring met lesgeven in het basisonderwijs en geef al jarenlang cursussen en lezingen over de astrologie. Door astrologie kan er meer begrip ontstaan over jezelf en over je medemensen.
Ik vind het ook erg leuk om mensen enthousiast te maken voor de astrologie. Door mijn onderwijs ervaring en mijn belangstelling voor kinderen ben ik mij ook verder gaan specialiseren in kinderhoroscopen.
Kinderen reageren vaak nog primair vanuit hun gevoel. De maanstand in de horoscoop geeft goed aan op welke manier de primaire reactie vanuit het gevoel geuit wordt. Dit kan ook een belangrijk hulpmiddel zijn om een kind te begrijpen en het kind hierdoor op een goede maniet te kunnen begeleiden. Ook geef ik ouders vaak advies op dit vlak en tips bij de opvoeding.

Johanniek KnibbelerAstrid Reijers

 

Kort nieuws

© Astroniek 2009-2010 - Alle rechten voorbehouden